„Egyszerű és finom! Hamar elkészüljön!”

almas_fahejas_kifli_a

Ezek voltak a kritériumok tegnap délután, amikor valami finomságot szerettem volna készíteni az iskolából, óvodából hazatérő gyerekeknek. Nézegettem a képeket, melyik nyeri el a tetszésemet, és egyszer csak megakadt a szemem ezen az almás fahéjas kiflin. Az ötletadó a pinterest volt. Már nemcsak a google a barátom.

Már éreztem a számban az alma és a fahéj ízét, de biztos, ami biztos alapon, rápillantottam, hogy mi minden szükséges hozzá. Szerencsére itt is zöld utat kapott a sütemény elkészítése.

A tésztát nem magam készítettem, hanem előre elkészített, több áruházláncban is kapható leveles tésztát használtam. Szerencsére ebből a tésztából mindig van pár csomag a fagyasztóba, hogy amikor szükséges, kéznél legyen. Ez a tartalékolás most jól jött.

A szombati piacon vásárolt almából volt még pár darab a tálban, így már csak a vajat, kristálycukrot és a fahéjat kellett előkészíteni.

almas_fahejas_kifli_b

Összegyűjtve a hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 nagyobb alma
  • kristálycukor
  • őrölt fahéj
  • 5 dkg margarin
  • liszt

 

A „hogyan készítsem el?” kérdésre a válasz, hogy gyorsan. Nagyon finom lett és nagyon gyorsan elfogyott!

Nyújtsd ki a leveles tésztát 2- 3 mm vastagságúra. Én téglalap formára nyújtottam. Majd vágd felkb. 15 cm-es csíkokra és a csíkokat háromszögekre. Egy leveles tésztából így 12 db kifli készíthető.

A háromszögeket kend meg olvasztott margarinnal. Majd szórd meg kristálycukorral és őrölt fahéjjal. Rakj egy szelet almát a tészta szélesebbik végére és tekerd fel. Helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsibe és kend meg a tetejüket tojással. Sütési idő kb. 35 perc, de figyeld, hogy mikor kezd pirulni a teteje.

Egyszerű és gyors uzsonna.

Jó étvágyat!

Leave a Reply