kep_1

A helyi érték gyakorlására sok-sok lehetőség van, de most egy nagyon jó játékot szeretnék nektek megmutatni. Ahogy olvasgattam róla, már biztos voltam benne, hogy a gyerekek tetszését is elnyeri. Játszhatjátok otthon, családi körben, de az iskolában is bevethető akár órán, akár a délutáni szabadidőben. Nem fog nehézséget jelenteni a tanulás, ebben biztos vagyok. Ha a játék után Te is így gondolod, írd meg nekünk!

Mire lesz szükséged a játékhoz?

feladatlap (amelyet itt is letölthetsz)

dobókocka (3, 4,  5 vagy 6 db, attól függ, hogy melyik feladatlapot választod)

ceruza

 

Válaszd ki, hogy hány jegyű számokkal szeretnél játszani! A feladatlapok 3,4, 5 és 6 jegyű számokra vonatkoznak. Minden lapon 2 db azonos feladatlapot találsz. Ha a játékosok száma több mint 2, akkor annyi feladatlapot nyomtass, ahányan vagytok!

Készíts elő annyi dobókockát, ahány jegyű számra vonatkozik a feladatlapod! Pl.: Ha 3 jegyű számokat választottál, akkor 3 db dobókockára lesz szükséged.

A játék célja, hogy minél több pontot gyűjts!

 

Hogyan játszátok?

  1. Hogyan döntsétek el, hogy ki kezdi a játékot? Minden játékos egyszerre dob 3 dobókockával. Adja össze minden játékos a dobott számokat és az kezdi a játékot, aki a legtöbbet dobta. A játékot a kezdő játékostól jobbra ülő játékos folytatja.
  2. Dobj egyszerre a kiválasztott számú dobókockával!

kep_23. Minden játékos egy alkalommal kétszer dobhat. Az első dobás után vedd ki azokat a számokat, amelyeket megtartasz, és a maradékkal dobj még egyet. Az, hogy mit tartasz meg, attól függ, hogy a feladatlap melyik sorába szeretnél számot írni.

kep_34. A második dobás után töltsd ki a feladatlap egyik sorát a dobott számok felhasználásával! Figyelj oda, hogy a dobott számokból a legnagyobb számot rakd ki!

kep_45. Addig folytatjátok, amíg minden játékos kitölti a feladatlap mind a kilenc sorát.

kep_5

Fontos:

  1. Nem kötelező a második dobás, ha az első dobás segítségével megvan a számod.
  2. Ha nem sikerül olyan számot összeállítanod a dobott számokból, amely megfelel a feladatlap követelményeinek, akkor az a sor nem hoz neked pontot. X-eld ki!
  3. Nem kell a feladatlapon található sorrendet tartanod!

 

Pontozás:

A játék végén a játékosok összehasonlítják, hogy a feladatlap első sorában ki irt nagyobb értékű számot. Akié a legnagyobb szám, az 1 pontot kap. Ha több játékosnak ugyanaz a szám szerepel, akkor mindegyik játékos kap 1-1 pontot. Ha az adott sorban nem írtál számot, azaz X szerepel, akkor 0 pontot kapsz. Az összehasonlítást a feladatlap mind a 9 sorára végezzétek el! A végén minden játékos számolja össze, hogy hány pontja lett.

kep_6

Aki a legtöbb pontot gyűjtötte, az nyer! Ha döntetlen az eredmény, akkor azok a játékosok, akiknek azonos pontjuk van, egyszer dobnak a dobókockákkal és a dobott számokból a legnagyobb számot kell kirakniuk. Akié a nagyobb, az a nyertes!

kep_7Feladatlapok:

3 jegyű számok

4 jegyű számok

5 jegyű számok

6 jegyű számok

Ha további feladatlapokat szeretnél a HELYIÉRTÉK PÓKERHEZ, itt megtalálod.

kep_8

Jó szórakozást!

Leave a Reply