Szeretsz alkotni, kézműveskedni? Akkor itt, az ügyes kezek oldalon biztosan találsz kedvedre valót! Tudnod kell, hogy az itt található csodaszép dolgok nagy részét nem mi találtuk ki, hanem rátaláltunk más oldalakon. Ennek ellenére szeretnénk Veled is megosztani.  Így az elkészítés menetét, szükség esetén lefordítottuk magyarra. Természetesen a forrás helyét megadjuk, így ha valami nagyon tetszik, Te is megnézheted hogy hol találtuk, hátha keresgélni szeretnél még az adott oldalon. Jó szórakozást!

tabla_3Iskolai tábla a szünidőre

Második “csináld magad” projektünk szintén a nyári szünetre készült. Kislányom 8. szülinapjára kapott egy táblát, amely már kicsit megkopott.

Tovább…

 

 

 

 

muffin_4Muffin az oviban

Süssünk, süssünk valamit,

azt is megmondom, hogy mit

Tovább…

 

devaimarti_hupont_huFlitter, kicsit másképp

Képet, ruhát, dekorációs tárgyat, ajándékot, táskát és még sok-sok mindent díszíthetsz

A nyári vakáció alatt több szabadidővel rendelkeznek mind a gyerekek, mind a szülök. Ez itt mindenképpen fontos, hisz elég időigényes feladat. De a végeredmény mindenért kárpótol.

Tovább…

 

 

kavics_6KAVICSFESTÉS

És a legfontosabb, a kavics. Gyűjtögess kavicsokat mindenfele. Így egyszerűbb lesz a választás, amikor festeni szeretnél.

Tovább . . .

 

 

idei-dekor-zerkalaNe dobd ki a felesleges gombokat!

Ne dobd ki a gombokat, hisz jó móka vár Rád!

A varrós doboz nem az a hely, ahol mindig rend van. Ha véletlenül arra szánod Magad, hogy rendet Raksz, akkor a gombok …

Tovább…

 

Százlábú lufikból

Ez a hernyó kiváló dekoráció lehet az osztályteremben. A színeivel vidámság költözik az osztályterembe!

Tovább . . .

 

Különleges százlábú

Bevállalós óvó nénik nagy sikert aratnak a gyerekek és a szülők körében egyaránt ennek a százlábúnak az elkészítésével.

Tovább . . .

 Hernyó gyurmából

Nagyon ötletes és a kézügyességet is fejleszti ennek a vidám százlábúnak az elkészítése.

Tovább . . .

 

 Hernyó színes papírból

Ezt a százlábút az ovisok nagyon könnyes elkészíthetik, szinte segítség nélkül. Színes papír, olló, ragasztó és már kezdődhet is a móka! Tovább . . .

 

Szívecskés képeslap

Nagycsoportosok és kisiskolások könnyen elkészíthetik Édesanyjuknak ezt a szívecskés képeslapot a közelgő anyák napjára. A cikkben Édesanyátoknak és Nagymamátoknak szóló verset is találtok, amelyet a képeslapra írhattok.

Tovább…

 Piros tulipán

Nagyszerű ajándékötlet bölcsiseknek és ovisoknak a közelgő anyák napjára, amellyel nagy örömet szerezhetnek édesanyjuknak  a gyerekek.

Mesélj anya,
milyen voltam,
amikor még kicsi voltam? Tovább…

 

 

Nyalókavirág

Nálunk ez a virág biztosan el fog készülni  alányom szülinapjára! Dekorációnak is kiváló, továbbá a vendéggyerekek vihetnek haza szülinapi meglepit. Hát, nem csodálatos? Tovább . . .

 

 

Gyerekszobák

Most találtad ki, hogy átalakítod a gyerekszobát? Valami jó ötletet keresel, hogy megújítsd a gyerekek birodalmát? Sok jó ötlet közül szemezgethetsz ezen az oldalon! Tovább . . .

 

Tavaszi virág dísz

Sok-sok szalag, gombostű, színes kavicsok és virágcserép. Ezek segítségével egy gyönyörű asztaldíszt készíthetsz, amely tavasszal, nyáron és húsvétkor széppé teszi a lakásodat. Tovább . . .

 

Húsvéti asztaldísz

Nemsokára itt a húsvét és nem árt időben elkezdeni gondolkodni azon, hogy hogyan is szépítsük a lakásunkat. Ez a kis asztali dísz, amely ablakdíszként is megállja a helyét a gyerekekkel is könnyen elkészíthető és kellemes perceket tölthettek együtt az ünnepre készülődés jegyében. Jó szórakozást! Tovább . . .

 

Az alma finom és egészséges!

Egy nagyon könnyen elkészíthető ajándékot találhattok itt, amelyet elsősorban ovisoknak ajánlunk. Nagyon kevés gyerek van, aki nem szereti az almát. Kézbe veszed, harapsz belőle, később már csak körbe – körbe rágcsálod. És a végén mi marad belőle?  Tovább …

 

Retro karácsonyi ajtódísz

Lassan kezdődik az advent. Így itt az ideje, hogy elkezdjünk készülődni az ünnepekre. Ez a vintage hangulatú ajtódíszt bátran kiteheted a bejárati ajtóra, mert nagyon mutatós és nem utolsó sorban könnyű elkészíteni. Egy kellemes délutánt tölthetsz el a gyerekekkel a jó melegben, beszélgetéssel, vagdosással, ragasztással és nem csak jól érzitek magatokat, hanem egy szép ajtósdíszt is elkészítetek. Tovább . . .

 

Adventi naptár

Szeretek itthon több olyan dolgot elkészíteni, amelyet esetleg megvenni csak méregdrágán tudok , vagy sajnálom rá a pénzt, vagy – ami a legtöbbször előfordul, egyszerűen csak örömömet lelem abban, hogy saját kezűleg készítsek el valamit a gyerekeknek. Az a tapasztalatom, hogy a saját készítésű dolgokat nagyon szeretik és nagy becsben is tartják. Éppen ezért én nagyon igyekszem. Tovább . . .

 

Télapó készítése az oviban

Elkezdődik a készülődés a Télapói ünnepségre a bölcsikben, ovikban. A kisfiamék bölcsijében már kirakták a képeket a Télapóról, kiakasztották a Télapó csizmáját. Ez nagy újdonság a kicsiknek. A Kisfiam is rögtön megmutatta a csizmát, annak ellenére, hogy beszélni még nem tud, de tudtomra adta a maga nyelvén. Ezt a Télapót inkább az ovisoknak ajánljuk, mert nagyobb kézügyességet igényel. Jó szöszmötölést! Tovább . . .

Forró csoki

Ki ne szeretné egy nagy séta után? Jólesne egy pohár meleg ital a délutáni szánkózást követően? Esik az eső és hideg van? Ez a forró csokoládé nemcsak az elkészítésben segít a kinti hideg ellen! Ha elkészíted, mindig ott van a konyhában, szobában és állandóan gyönyörködhetsz benne. Tovább. . .

 

Különleges virágcsokor

Ötletes és hangulatjavító virágcsokor a szürke hétköznapokra. Iskolai foglalkozásokon és otthon is könnyen elkészíthető ez a különleges virágcsokor, amelynek a színeit Te határozod meg (vagy az írószerbolt kínálata). Két oldalán mintás papírra lesz szükséged a virágok elkészítéséhet, amelyek egész télen pompázni fognak. Tovább . . .